Кошик
1472 відгуків
promo_banner
+380 (63) 383-68-29
+380 (66) 024-55-41
Київ, Україна
Кошик
Магазин глиняного посуду від виробника - КерамКлуб

Часті питання по посуду з глини

Часті питання по посуду з глини

Часті питання по посуду з глини

*Чому одна посуд називається катанной, а інша гончарної?

Катана посуд виготовляється на верстатах за готовими формами, гончарний посуд на гончарному колі вручну майстром. Тому можливі менші обсяги виробництва. Ви ніколи не знайдете двох повністю однакових гончарних одиниць. Вони оригінальні як лінії на долонях людей.

 

*Можлива приготування їжі в глиняному посуді на відкритому вогні?

Я настійно не рекомендую цього робити. Щоб відповісти на це питання потрібно заглибитися в історію. Раніше всі гарячі страви готувалися в печі, що дозволяло рівномірному нагріванню посуду не дати тріска. Деякі умільці таки примудряються готувати в глиняному посуді на газовій конфорці, але вони при цьому використовують розсікач полум'я, що дозволяє мінімізувати прямий контакт з вогнем.

 

*У чому перевага глиняного посуду над звичайної?

 

Глиняний посуд завжди цінувалася нашими предками. У неї маса переваг у порівнянні з більш молодими конкурентами. Вона вміє сама регулювати температуру і вологість вмісту. Так компот, залишений у глиняному глечику залишиться прохолодним навіть на сонці. Чай або кава в глиняному чайнику будуть теплими протягом декількох годин, а молоко в глечику довго не скисне. Глиняний посуд ідеально підходить для зберігання продуктів. Якщо засипати борошно і крупу в глиняний горщик, то в них не заведуться жучки. Цибулю, часник та інші коренеплоди не гниють і зберігаються помітно довше, ніж в інших ємностях.

Горщики і глечики з глини так само придатні для зберігання лікарських трав. Натуральний пористий матеріал дозволяє «дихати» і довго зберігається, не втрачаючи свіжості і корисних властивостей. Для зберігання трав, цибулі і часнику в глечиках без кришки можна накрити горлечко щільною чистою тканиною і обв'язати ниткою.

 

 

 

*Підходить Ваша посуд для використання в печі?

Відповідь, Так. Молоченая посуд підходить для використання в печі. Як правило, температура в печі набагато вище, ніж в духовці, тому краще використовувати неглазуровану посуд. Глина без глазурі краще переносить сильні перепади температури бо має більший коефіцієнт розширення.

 

*Чи можливо замовити посуд оптом/крупним оптом?

Звичайно можливо. Зверніть Вашу увагу що оптових прайс-листів немає на сайті. Вони висилаються за запитом.

 

*Яка різниця між керамічною та глиняним посудом

Різниці немає. Глиняний посуд є підтипом керамічної. Наша посуд виготовляється з глини без домішок і добавок.

 

*Як правильно використовувати глиняний посуд у духовці?

Посуд в процесі виробництва проходить випалення при температурі до 1000 градусів і не дає тріска. Важливо розуміти, що в печах температура поступово набирається від нуля градусів. Такого принципу потрібно дотримуватися і при готуванні в духовці. Не варто ставити горщики або жаровні у вже нагріту духовку. Глиняний посуд не любить різких перепадів температури.

 

*Що означає молочение?

Молочение це процес обробки глиняного посуду молоком, після чого посуд проходить ще один випал і набуває красивого кінцевий колір.

 

*Які терміни доставки Вашого посуду при замовленні

У 95% випадків вся посуд з нашого каталогу є на складі. І відправляється протягом 48 годин після Вашого замовлення.

 

*Глиняний посуд і запахи

Посуд з глини має пористу структуру, через що дуже добре вбирає запахи. Тому якщо Ви використовуєте один і той же горщик для приготування риби і молочних продуктів, попередньо смажте його в духовці для знищення сторонніх запахів.

 

*Чи можна мити глиняний посуд в посудомийній машині?

 

Немає. Глиняний посуд небажано мити дуже гарячою водою, оскільки це призведе до поступової зміни кольору виробу. З цієї ж причини кераміку краще не мити в посудомийній машині. Глиняний посуд краще мити відразу після використання миючими засобами без сильно вираженого запаху. Якщо потрібно позбавити її від жиру — протріть губкою з натуральним милом або просто содою або гірчицею. Намагайтеся не користуватися хімічними миючими засобами. Не залишайте горщик мокрим — витирайте досуха і давайте посуді як слід просохнути перед тим, як прибрати її на зберігання.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner