Кошик
1400 відгуків
promo_banner
+380 (66) 024-55-41
+380 (63) 383-68-29
Київ, Україна
Кошик
Магазин глиняного посуду від виробника - КерамКлуб

Як готувати в глиняному посуді

Як готувати в глиняному посуді
Глиняний посуд має пористу структуру, а це означає, що перед готуванням в духовці треба хвилин на 15 залити її холодною водою і дати насититися. Після цього вилийте воду і покладіть у горщик, сковороду або каструлю всі інгредієнти вашого майбутнього страви. Не кладіть продукти з морозилки — різкий перепад температур в процесі нагріву керамічний посуд може не витримати.
.
Поставте наповнений горщик ще не розігріту духовку і дозвольте йому нагріватися разом з духовою шафою. В процесі нагрівання вода зі стінок посуду буде випаровуватися і їжа буде готуватися на пару, зберігаючи всі свої соки. Таким чином блюдо, приготоване в глиняному посуді, буде дуже соковите.
.
У мокрій глиняному посуді їжа не нагрівається так сильно, як в металевому посуді. Тому, якщо вам потрібно готувати при високій температурі — збільшіть нагрів духовки або готуйте страву трохи довше. Наприклад, якщо ви зазвичай готуєте курку протягом однієї години при температурі 200 градусів, то при використанні глиняного посуду збільшіть температуру до 250 градусів і час готування до 1,5 годин. А взагалі пробуйте, експериментуйте — тут все дуже індивідуально :)
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner