Як готувати в глиняному посуді?
Весняні бажання нашого організму – дзвіночки для зміни харчування!! Багато зараз дотримуються посту або вживають більш легкі, вітамінні страви.
Посуд з глини використовується в готуванні вже багато століть, можливо, довше, ніж будь-яка інша. І не дарма її досі високо цінують у всьому світі, адже вона екологічна, дає блюдам неповторний смак і насичений аромат, а господиням – величезний простір для фантазії.
Рекомендуємо придбати класичний духовий горщик 600 мл https://keramclub.com.ua/p321232348-gorshochek-dlya-zapekaniya.html , які є практично в кожній родині. Можна також набір окремих горщиків для приготування чудових, легких страв.
Перед готуванням
Отже, у вас в розпорядженні є керамічний або глиняний горщик для запікання, а можливо, чудова глиняна сковорідка, і ви хочете спробувати їх у справі, але не знаєте, з чого почати.
Перед використанням горщик слід заповнити холодною або теплою водою і залишити хвилин на 15 – за цей час пори в глині заповнюватися водою. Далі її слід вилити, однак горщик при цьому витирати не потрібно, адже саме вода, що залишилася згодом створить ефект готування на пару, який дає приготованим в глиняному посуді страв їх незабутній і важкодосяжний при використанні посуду з інших матеріалів смак і аромат.
Готуємо другу
В глиняному посуді можна готувати фактично все, що завгодно, і як завгодно – тушкувати, варити, тушкувати на повільному вогні... можна лише смажити, оскільки відкритий вогонь не забезпечує рівномірне нагрівання посуду і може призвести як до мікро-, так і до відчутних тріщин.
Рибу і овочеві страви найзручніше готувати в порційних горщиках обсягом у 250 – 500 мл В більш великих горщиках радиться варити каші, супи або плов.
При закладці продуктів необхідно враховувати час, який їм потрібно, щоб дійти до готовності. Так, якщо покласти разом картоплю і м'ясо, то є ризик отримати на виході апетитно пахне і, безсумнівно, смачну, але не дуже естетично виглядає кашку. Причиною цього буде той факт, щоб гарненько всі продукти могли розм'якнути, але не розваритися до кашоподібного стану.
Щоб цього не сталося, найкраще деякі продукти попередньо доводити до напівготовності обсмаживши їх, потім закладати в горщик разом з овочами. Є і ще одна хитрість – якщо немає бажання або можливості попередньо обробляти продукти, можна скласти все бажане в горщик, а потім залити томатним соусом. На виході ви отримаєте ніжні не розвалені шматочки картоплі.
Кілька страв для пісного і легкого харчування навесні.
Вкус картофеля, запеченного в горшочках с грибами и сыром, запомнят все ваши гости и родные. Под румяной сырной корочкой блюдо приобретает невероятный вкус.
Пошаговое описание расскажет, как правильно готовить в горшочках картошку с грибами и сыром.
Готовим в горшочках грибной суп
Ингредиенты:
250 г грибов
1 кабачок
1 луковица
1 морковь
200 мл молока
3 ст. л. сметаны,
2 ст. л. растительного масла
зелень
вода
черный молотый перец
соль.
Способ приготовления :Лук почистить и мелко порезать. Морковь помыть и почистить, порезать небольшими кубиками. Кабачок помыть и порезать кубиками. Грибы помыть и почистить, порезать тонкими ломтиками.
Лук и морковь обжарить на среднем огне 5 минут. Добавить грибы, накрыть крышкой и тушить 7 минут. Добавить кабачок, посолить и перемешать. Залить молоком и снять с огня. Разложить по горшочкам и залить кипятком.
Посолити і розкласти по горщикам сметану. Таке блюдо, як суп в горщиках з кабачками, готується при 200 °С 35 хвилин. При подачі посипати зеленню і перемішати.
БАЖАЄМО ВАМ ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ І ЛЕГКОЮ, РАДІСНОЮ ВЕСНИ.
Ваш КерамКлуб!